Månedens sitat (desember)

«Gud velger et egnet sted for å sette den beste rammen rundt vårt møte med ham. Slik en far velger gåtur på fjellet med kakao og hjemmelaget niste i sekken som ramme for en god prat med sin eldste sønn, men går på Egon og spiser en treretters med dattera for å ha en god ramme rundt den gode relasjonsbyggende praten med henne, slik tror jeg Gud er minst like treffsikker når han velger å komme spesielt nær hver og en av oss som er hans barn.»

 Torgeir Lauvås (utdrag fra en personlig refleksjon rundt møtet med boken Engasjert trosliv)

 

Under følger et litt lengre utdrag fra Torgeirs refleksjon:

Det er for meg til stor velsignelse å tenke at vår Gud og Far som har skapt oss, vet om hvordan vår spiritualitet og våre trosspråk er forskjellig. Det er også godt å vite at han elsker å møte hver og en av oss på hjemmebane. Slik gjorde jo Jesus i sin tjeneste. Han oppsøkte mennesker der de var, besøkte dem på hjemmebane. Jeg tror vår Gud holder på slik enda. Kommer oss i møte på de møteplasser han ser vil være best for akkurat den han skal møte. Jeg blir møtt sterkt av ham når jeg tjener, strekker meg litt lenger for hans rike og kjenner gleden ved å gi noe. Andre møter han sterkest når de lovsynger. Atter andre på et utsiktspunkt en vakker og klar høstdag. Noen blir sterkest velsigna av en dyp og solid bibeltime. Det er nesten som jeg ser for meg Gud reise seg og informere staben i Himmelen om at nå skal han møte Per på Pers favorittsted siden han er på vei til sin bibelgruppe der han får bruke sitt bibelmotiverte trosspråk. Gud planlegger «date» med hver og en av oss. Gud velger et egnet sted for å sette den beste rammen rundt vårt møte med ham. Slik en far velger gåtur på fjellet med kakao og hjemmelaget niste i sekken som ramme for en god prat med sin eldste sønn, men går på Egon og spiser en treretters med dattera for å ha en god ramme rundt den gode relasjonsbyggende praten med henne, slik tror jeg vår Gud er minst like treffsikker når han velger å komme spesielt nær hver og en av oss som er hans barn. 

Nytt webinar om engasjert trosliv:

Tirsdag 18. januar 2022 kl. 12.00 arrangerer NaMu Norge et nytt webinar om temaet engasjert trosliv. Denne gangen er temaet «Vær ikkje lunka, men ivrige» (Rom 12,11). Jan Kåre Jakobsen har undersøkt engasjert trosliv i folkekirken og vil i webinaret dele noe av det han har sett. Vi får også med oss andre gjester i webinaret. Sett av tiden. Mer informasjon kommer over nyttår.