Webinar – Messy Church i Norge

Onsdag 17. januar kl. 14.00 inviterer Norges Kristne Råd med ressursgruppen for Kirke på nye måter til årets første webinar. Denne gangen får vi høre mer om satsningen på Messy Church i Norge.

Webinaret er åpent for alle og gratis. Benytt denne lenken for å registrere deg og motta møtelenken (Zoom): Trykk her eller benytt lenken under
Søndagsskolen Norge og NMSU testet våren 2023 ut konseptet Messy Church i Norge. Forsøkene gav mange gode tilbakemeldinger. Derfor har de besluttet å ta Messy Church til Norge og lage materiell fra høsten 2024.

Messy Church er å være kirke på en ny måte, eller kirke for alle generasjoner i en ny innpakning. Alle ønskes hjertelig velkommen. Du er særlig velkommen om du ikke har vært så mye i kirken tidligere. Dette konseptet har tatt av i England med flere tusen lokale utgaver av Messy Church. Fenomenet har også spredd seg til mange andre land. Forskning viser faktisk også at mange nye finner sin plass i kirken gjennom Messy Church.

I webinaret møter vi Irene Gundersen og Karin Kvalvaag Malmin fra Søndagsskolen Norge og Ragnhild Kristensen Bøhler fra NMSU. Webinaret ledes av Øivind Refvik og Kjetil Sigerseth (Ressursgruppen for Kirke på nye måter i NKR).

Sentralt i Messy Church konseptet er mat, aktivitet og fellesskap mellom generasjonene, med Jesus i sentrum. Om du forventer deg en vanlig gudstjeneste vil nok dette se litt «messy» eller rotete ut. Men her er poenget å skape en kirkelig møte- og myldreplass også for de som ikke er kjent med en mer ordinær gudstjenesteform. Messy kan også henvise til livene våre som ikke alltid er strømlinjeformede, og at det skal være plass for den enkelte slik dagen er. Så spør en seg hvordan vi, når vi samles, kan sette Jesus i sentrum gjennom aktivitetene, måltidsfelleskapet og livet som skjer.

Et par bilder på hva du møter her kan kanskje være søndagsskole for alle generasjoner (selv om det absolutt ikke må skje på en søndag), en løsere familiegudstjeneste uten fast liturgi eller bruk av kirkebenker (med mye liv, aktivitet og mat), eller som et aktivitets- og måltidsfellesskap i kirken (selv om stedet en velger å bruke absolutt kan være noe annet enn et ordinært kirkebygg, noen vil også samles ute i Guds frie natur).

Randaberg menighet fikk trosopplæringsprisen i 2020 for deres versjon av Messy Church. Se mer fra Kaos-kirken i Randaberg her: https://youtu.be/mnWTjiyh_UI