Varmere relasjoner på Toten

Toten frikirke er vel 100 år gammel, og må betegnes som en relativt tradisjonell landsens forsamling. Alle generasjoner er godt representert og vi har i løpet av de siste årene også hatt en viss tilvekst av mennesker fra ikke-kirkelig bakgrunn.

Toten Frikirke
Kirkehus på Raufoss.
Pastor: Rune Andreassen
E-post: pastor@frikirken.com
Antall profiler: 6. Første profil i 1999.
Vanlig minimumsfaktor: Varme relasjoner.

Menigheten og lokalsamfunnet
Juridiske medlemmer: 310
Gudstjenestedeltakere: ca 70 .
Område der menigheten er: Industristed med omland av bygder. Også en del medlemmer i nærmeste by som er Gjøvik.

NaMu historie
Hva var den førsteminimumsfaktoren?
Varme relasjoner: 40 i ’99

Hva gjorde menighetenetter den første minimumsfaktoren?
La vekt på relasjonsbyggende tiltak, blant annet ved å styrke maksimumsfaktor (grupper) ytterligere, ha Teleios-kurs, utvikle sjelesorgtjeneste m.m.

Hva har vært den vanligste maksimumsfaktoren?
Livsnære grupper (4 av 6 profiler)

Hvorfor det?
Fordi vi har gjennom mange år vendte oss til å tenke atmenighetsliv må leves ut i et nært felleskap der det kan bygges trygghet,omsorg og vennskap. Har lagt vekt på trening og oppfølging av ledere.

Hva har vært den vanligste minimumsfaktoren?
Varme relasjoner. (De tre første)

Hvorfor det?
Vi er en menighet der medlemmene bor svært spredt. Er også i utgangspunktet en menighet der to-tre slekter har dominert. Disse har hatt godkontakt seg imellom, men andre har følt seg utenfor.

Menighetsprofilenesutvikling
Hvor mange profilerhar menigheten gjennomført?
Seks siden 1999

Hvor mye har skåren endret seg?
Den har økt med ca 25. Litt nedgang på den siste.

Hvordan har NaMu-arbeidet vært ledet og organisert?
De første årene hadde vi en egen arbeidsgruppe på tre personer. Etter den tid har eldsterådet stått for ledelsen av det.

Hva har menighetenoppdaget gjennom mange NaMu-sykluser?
NAMu har hjulpet et eldsteråd bestående av optimister til å få god og solid bakkekontakt. Vi har sett verdien i å se mulighetene til utvikling fra der vi er, ikke fra der vi ønsket at vi var. For eksempel blir det ingen tung stemning i menigheten fordi vi på siste profil går ned, spesielt på inspirerende gudstjeneste. Men det blir bare en god bekreftelse på at vi nå skal få sette fokus skikkelig på dette feltet.

Selvsagt har det også vært stort å få se en sakte, men tydelig utvikling når det gjelder varme relasjoner. Vi har mange velfungerende grupper. Vi oppleves som en god menighet å komme til, for eksempel for et betydelig antall flyktninger som deltar for tiden, og for et enda større antall barn og unge fra bygda som jevnlig møter opp til våre ukentlige tilbud for dem.