Månedens sitat (mai)

«NaMu-syklusen byr på mange gaver, men jeg vil bare fremheve en: Den tjenesten det er å si det som er sant. Det er det beste med NaMu.»

Will Willimon, pensjonert biskop i Metodistkirken (UMC), forkynner og prekenlærer

 

Sitatet over er tatt ut fra et lengre avsnitt der Will Willimon deler sine erfaringer med NaMu. Avsnittet som er hentet fra nettsiden til Christian A. Schwarz kan du se under:

«De siste månedene har jeg møtt flere titalls av våre menigheter som har fått livene sine forandret gjennom Naturlig menighetsutvikling (NaMu). NaMu-syklusen byr på mange gaver, men jeg vil bare fremheve en: Den tjenesten det er å si det som er sant. Gang på gang har jeg hørt fra pastorer at ”gjennom NaMu er det blitt fortalt mer sannhet i denne menigheten enn det har blitt fortalt på tjue år”. Det er det beste med NaMu. 

Et av de mest betydningsfulle øyeblikkene er når en menighet etter NaMu-undersøkelsen fokuserer på sine «maksimums- og minimumsfaktorer. ” Sannheten blir fortalt i det øyeblikket. En viktig årsak til at menigheter ikke klarer å fortsette med NaMu er en manglende evne til å innse fakta fra undersøkelsen og en frykt for at de ikke har de gudgitt ressursene til å håndtere utfordringene foran seg.»