Fant nye krefter gjennom fargekompasset

Runar Reknes er kateket i Strømsø menighet og veileder i Naturlig menighetsutvikling. Han hadde ei uke hvor han kjente seg spesielt sliten og uten krefter. Les hvordan han fikk hjelp gjennom de tre fargene i fargekompasset.

Jeg hadde en uke hvor jeg kjente meg spesielt sliten og uten
krefter. Bare noen snakket om menighetsarbeid, kunne det få det til å
knyte seg inni meg. Noe måtte gjøres, ellers var jeg redd jeg kunne
møte en eller annen vegg. Siden jeg flere ganger har hatt hjelp av
den treenige tankemåten til Christian Schwarz, bestemte jeg meg får
å se hva jeg kunne finne av hjelp i de tre sektorene, grønn, rød og blå.

Grønn sektor (Gud som møter oss i skaperverket)
En eller annen gang på tirsdag får jeg satt meg ned med Mac’en på
fanget og skriver ned hva det er i grønn sektor som kan gi krefter. De
første tingene jeg skriver ned, er: Hvile, trim, søvn, venner. Dette
må jeg finne mer tid til denne uken, og i veien videre. Dessuten vet
jeg at det å lese noe som inspirerer meg, er en av kraftkildene i
livet mitt. Jeg er kommet et stykke på vei.

Rød sektor (Jesus, etterfølgelse, Bibelen)
I bilen på veg inn til byen neste dag er jeg kommet til den røde sektoren.
Jeg begynner å tenke etter hva som står i Bibelen om det å være sliten og kraftløs. Et bibelvers kommer inn i tankene mine: «Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.» Jeg kjenner at dette verset får vondt-i-magen-følelsen til å forsvinne. Det har nærmest helbredende virkning, og jeg kjenner at det kommer ny styrke inn i kroppen.

Blå sektor (Den Hellige Ånd, Gud som er nær, bønn).
Lørdag morgen er det tidlig opp. Vi har mye å gjøre. Det er
konfirmantundervisning hele neste dag, samt en ungdomsgudstjeneste på kvelden. Men både jeg og kona er enig om at vi må ta oss en tur i Baptistkirka som har bønnedøgn. Der er det alltid godt å komme ned i kirkekjelleren og være en time i stillhet. Vi ble der i to timer. På slutten spør vi de to ”bønnevaktene” om de kan be for oss. Det vil de gjerne. De legger hendene på oss og ber. Etter en stund sier den ene: «Jeg tror jeg har fått et bibelvers til dere: -Gå av sted så sterk som du er.» Vi drar hjem og kjenner at vi har fått ny styrke, denne gangen gjennom blå sektor

Når uken er over, er jeg så takknemlig for at Gud har latt meg få ny
innsikt gjennom treenighetskompasset. Det fikk meg til å søke
etter ny kraft gjennom grønn, rød og blå sektor, og Gud møtte meg på
alle tre stedene.
Vil du lese om trefargekompasset, finner du en innføring her