430 menigheter har tatt menighetsprofilen i Norge

Grunnleggeren av Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Christian A. Schwarz holdt inspirerende foredrag om viktige sider av Naturlig menighetsutvikling på Island nylig. Rundt 80 000 kirker har tatt menighetsprofilen i løpet av de siste 25 år i rundt 80 land. I Norge har 430 menigheter tatt menighetsprofilen.

 

Av Sten Sørensen

 

Rundt 25 veiledere var samlet i Reykjavik i forrige uke. Jon Løvland fra Metodistkirken i Norge som er nyutdannet veiledere sier dette:

– Veilederutdanningen har gitt meg god introduksjon til å skjønne og bruke de universelle prinsipper som Naturlig Menighetsutvikling bygger på. Samtidig ser jeg at det er mye mer å lære gjennom videre undervisning, utviklingsprosesser og erfaring. Jeg er derfor glad for å få tilhøre et åpent og delende veilederfellesskap som støtter hverandre i tjenesten som veileder.

 

Cathrine Lie Engåvoll fra Pinsemenigheten i Røros sier:

– Jeg har brukt NaMu i egen menighet i 9 år og har hatt god nytte av det. Derfor har jeg tenkt at det er viktig at flere menigheter får muligheten til å ta dette i bruk. Jeg har lært meg å bli glad i å undervise, og jeg tror at min erfaring fra en veldig liten menighet kan være til nytte for andre – spesielt menigheter som er små og som kan få oppmuntring av å høre at dette fungerer uavhengig av menighetens størrelse. Jeg ser dessuten på veiledertjenesten som en spennende utfordring og en anledning til å prøve meg på nye oppgaver og tjene Gud på flere områder enn tidligere.

 

Generalsekretær Erik Furnes som også er nyutdannet NaMu-veileder sier dette:

–  For Indremisjonsforbundet er NaMu et strategisk verktøy som vi vil satse på framover fordi det hjelper ledere til å avdekke den virkelige tilstanden i en forsamling, og dermed jobbe mer målrettet med det en trenger å bli bedre på.

 

De siste 20 årene har rundt 430 menigheter i Norge i de fleste kirkesamfunn tatt menighetsprofilen. Nasjonal leder i NaMu er Kjetil Sigerseth fra Den norske kirke.

 

I år er disse blitt nye veiledere: Liv-Kari Sigerseth (nede til venstre), Marit H. Ådnanes, Cathrine Lie Engåvoll, Erik Furnes (oppe til venstre), Jon Løvland og Karen Sofie Aasmyr. (Hun var ikke tilstede da bildet ble tatt.)

15. juni 2018

Les mer om

Artikler

For veiledere

k-vekst-forveiledere1
top
Host by ProWP.no | Powered by WordPress