Menighetsprofil og minimumsfaktor

Menighetsprofilen er et verktøy for å bedømme hvordan menigheten ligger an i forhold til de åtte kvalitetstegnene som Naturlig menighetsutvikling setter opp for en sunn menighet. Prisene er kr 2200,- når menigheten gjennomfører undersøkelsen selv og kr 3800,- hvis K-vekst skal gjøre det. Prisene gjelder for 2014.

Ut fra menighetsprofilen ser man hvilke områder menigheten fungerer godt og hvor den kanskje sliter. En menighetsprofil dokumenterer langt på vei menighetens helsetilstand og viser hvor det er klokt å gjennomføre tiltak. Den reduserer ”synsing” og mulige konflikter om menighetens situasjon. Også når menigheten er i en veldig positiv utvikling, er en menighetsprofil til hjelp fordi den viser hvor det er rom for forbedringer. Det er i menigheten som i alle levende organismer. Hvis det ikke er utvikling, går det mot avvikling.

Nærmere 400 menigheter av nær sagt alle kategorier har nå gjennomført èn eller flere menighetsprofiler. Menighetsprofilen spiller også en sentral rolle når menigheten velger å hente inn en ekstern veileder for å hjelpe seg og oppmuntre medlemmene til å delta i arbeidet.

Menighetsprofilen utformes på grunnlag av svar fra inntil 30 personer. Disse besvarer et spørreskjema. De inntil 30 personene skal oppfylle tre kriterier: Delta regelmessig på gudstjeneste, delta i ei gruppe i menigheten og ha en tjeneste i menigheten.

7. februar 2014

0 responses on "Menighetsprofil og minimumsfaktor"

Leave a Message

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer om

Artikler

For veiledere

k-vekst-forveiledere1
top
Host by ProWP.no | Powered by WordPress